frukostprat

becka tjatar på min om att skriva blogg, och nu när hon har börjat uppdatera oftare så har jag ingenting att skylla på längre, förutom att jag har ett tråkigt liv som inte ens är värt att skriva om. jag antog att den ursäkten inte skulle godtas.

igår hade jag och rebecca en sista middag innan vi skiljdes åt. känns faktiskt sorgligt. vi har kommit riktigt nära varandra under den här tiden i stockholm, och vi är så förbannat lika varandra. tycker likadant om nästan allt. men vi ska hålla kontakten, förhoppningsvis ses vi igen!

ska försöka bli av med lite plugg idag (och kanske imorgon) så jag slipper ha det hängandes över mig under julen. metod 1 är förresten bland det tråkigaste jag har läst, det är i klass med "vad han nu hettes" svenskalektioner på gymnasiet. typ torbjörn hette han. sitter torbjörn förresten ihop? tor-björn? hm.. vi hade en kille i vår klass på högstadiet som hette det också, men eftersom jag nästan aldrig pratade med honom så lärde jag mig aldrig stavningen. han var ganska blyg. jag undrar vad han gör idag!?

jag får väl förresten ta på mig att vara den mest förvirrade människan just nu. har börjar tveka på om jag ska flytta till malmö. igen. det känns inte helt rätt, och när jag läste planeringen så fanns det två metodkurser inlagda. det känns dumt att slänga iväg tre år när jag vet redan innan att jag kommer tycka att det är tråkigt minst ett av åren. jag har inte riktigt bestämt mig än, har fram till den 28:e på mig. men annars får jag sitta här hemma igen, antagligen arbetslös. fan


men jag ser fram emot julen i alla fall, alltid nåt positivt!


räckte det för frukosten? :)

 

snart kommer TOMtEN

fan, hela min text försvann. det gör mig irriterad som aldrig förr. skitblogg! summering av det jag skrev:

1. lägenhet lite på g i malmö. hoppas hoppas hoppas

2.
snart är det jul = alla vänner kommer hem = mys i massor

3. ska på stan med mamma och köpa färdigt alla julklappar idag = skönt. plus att mamma tvingar mig att önska mig kläder i julklapp, fast jag säger att jag är i större behov av påslakan.

4. ser faktiskt fram emot julen = har aldrig förr hänt de senaste tio åren

5. pappa kan vara gullig ibland = han lämnade en lapp imorse där det stod: " ha en bra dag min underbara barn. snart kommer TOMTEN"


image104

ems utmaning

det här äter jag på julbordet:

[X] julskinka
[X] revbensspjäll
[ / ] janssons frestelse -försöker lära mig
[X] köttbullar
[  ] prinskorv - går i, men av någon anledning får dom aldrig plats på tallriken
[X] omelett
[X] risgrynsgröt
[X] sill
[  ] bruna bönor
[X] leverpastej
[  ] dopp i grytan
[  ] rödbetssallad
[  ] brunkål
[  ] lutfisk - typ det vidrigaste jag har smakat
[X] ägghalvor
[X] rökt lax
[X] julkorv
[  ] lussebullar
[X] pepparkakor - helst med ädelost på
[X] skumtomtar
[  ] fikon
[X] nötter
[  ] knäck
[  ] marsipan
[X] alladinchoklad - bara den ljusa chokladen
[  ] ischoklad
[X] julmust
[  ] julöl
[X] glögg
[  ] snaps

malmö

hemtentan är avklarad och livet känns genast lite bättre. inte för att den nya metodkursen verkar särskilt lätt, och inte intressant heller. men nu slipper jag råplugga på ett par veckor.

dessutom är det nu officiellt att jag blir malmöbo i vår. innan jag får tag i en egen lägenhet ska jag bo hos min lilla becka, det blir nog bra. om vi börjar bar får jag sticka över till martina ett tag :)


nu ska jag ner på stan med pia och leta julklappar.


det här blev ju inte så  roligt. får lägga in en mucho snygg bild på mig när jag spelar luftgitarr för att kompensera.



idas helg enligt emma

jag (emma von buchholzo) skriver för idas räkning.. om helgen hos den fantastiska i örebro..

äventyret började i fredags då ida landade på sörbyängsvägen och möttes upp av en munblossrökande emma.. vi drog rätt direkt in till city för att bara göra ingenting, handla lite shit och krubba sallad.. ida handlade en skitsnygg kofta (emmas förtjänst att det blev den röda).. bild utlovas senare.. efter stadsröjandet bar det av hemåt, där vi käkade mängder av chips och godis (åtminstone gjorde emma det) och såg nån rolig film, där alexander skarsgård spelade transvestit.. mycket roligt, och mycket "tre solar"-feeling.. stellan skarsgårds namn stod stort och tydligt med på framsidan, det visade sig dock att han var en telefonröst i ett 5 minuter långt samtal under den ca. 2 timmar långa filmen.. sovdags.. snackade hav och himmel, liv och död.. insomnade tillslut inpå morgonkvisten..

för att dagen efter stiga upp i ottan (ja, det var tanken i alla fall, blev väl snarare tidig förmiddag).. in till stan och göra skiv- och filmmässan.. ida kom hem med 6 filmer och 3 skivor för 275 spänningar.. KAP!!! sen krubbade vi taco- och pizzabuffe på the planet.. mycket god smakupplevelse förutom ett hårstrå i emmas pizza.. stan i ösregn, emma letade klänning men kom hem lika rik som innan.. ja, nu har vi nog tjafsat oss fram till kvällen i alla fall.. vi hängde hemma i emslems korridorslägenhet och drack till förbannelse.. terry ringde ida, ida ringde terry, terry skrev sms till ida, ida skrev sms till terry.. emma blev dissad av pär.. och vi snackade med bex i högtalartelefon.. begav oss till centrum och satin, återigen i ösregn.. på satin var det ändlös kö och nån konstig klubb samt en plasthäst.. vi såg två terrykopior men de försvann så ida kunde inte stöta.. i övrigt kändes det som om de flesta var 18-19.. hiphop på scen men när vi skulle fram och röja var det bara typ fem pers i publiken, varav typ fem pers var stans töntar.. vi kom inte med på en enda vimmelbild (trots att vi var de typ coolaste på stället) och tog sista nattbussen hem.. insomnade på stört..

idag har vi mest segat runt och väntar med kurrande magar på pizzabudet.. efter det blir det troligen mer seghäng, möjligtvis en film och sen ska ida faktiskt hem.. den här helgen har varit underbart rolig men har gått alldeles för fort.. kändes som om hon nyss kom hit liksom..

avslutningsvis några citat..

ida: "vem skulle jag helst vilja hänga ut med för en dag"
ida: "jag la henne i handfatet" (när bex var i telefonen)
ida: "shit, mitt hjärta gick upp till 50 slag i minuten" (när terry hade ringt)
emma: "fan, tänk dig hur många mozart man kan ha knullat bort då" (när vi snackade om alla spermier som går till spillo när man har onödigt sex) 

ännu mer avslutningsvis några poserbilder på oss...

 
"det här är vad du missar pär", sa emma och fotade sig själv..

image98
zzombiez

   
bex-snack


ida härmar fjollig brud..

jag vill revidera ett fel som smugit sig in i texten.. ida köpte koftan på lördagen och inte på fredagen.. annars tackar jag för mig för denna gång.. på återseende! //emma buchholz