värsta uppdateraren

gud, vad jag bloggar. men jag har för mig att jag lovade malin att bättra mig så nu ska jag tortera er med blogginlägg istället. även om det kanske bara håller ett par dagar..

kom på att jag glömde berätta att jag har hittat mina buffy-säsonger. yay! ringde lotta och typ grät. lotta är också buffy-fan) och det roligaste med henne är att hon säger buffy med svensk u, typ som min mormor skulle göra. himla gulligt.. men men, hon hade i alla fall lånat dom och inte haft chans att lämna tillbaka dom innan hon drog till nilen igen.. så nu ligger dom uppe hos nathalie, och jag känner mig hel igen. och lite glad faktiskt..
lotta är verkligen en person som kan få en på bra humör fast man är helt nere. synd att jag inte har haft chans att umgås mer med henne då hon mestaldels har nördat nere på kryssningen på nilen..



lotta/queen of the nile


min dag

det har faktiskt varit en helt okej dag efter omstänigheterna, och fort har den gått också med både positiva och negativa inslag.

dagen/morgonen (?) började med att jag och jenny åkte ut till vårt hotell där alla våra arga gäster fanns på. klockan var 03.15. aströtta och med inte alls för bra tålamod så tog vi emot alla utskällningar. eller det blev inte så många då de flesta var för trötta, men det finns ju alltid idioter. ibland blir man så trött på vuxna människor. hur fan kan 50-åriga föräldrar stå och skrika på en 23-åring utan att få dåligt samvete? vad i helvete tror dom att jag kan göra åt problemet? det som faktiskt gjorde mig mest arg var att johannes hade lovat att ringa till alla rum som inte kom ner kl. 4.00. man trodde ju ändå att dom flesta ändå skulle komma ner och ser hur det gick med allt, vilken tid dom skulle åka osv. men nej, typ 70 rum kom inte ner och folk blev jättearga för att vi inte hade ringt just DOM kl 04.00. när man försökte förklara att vi hade typ 70 rum att ringa till så får man till svar "det skiter jag i, ni skulle ha ringt mig kl 04.00". egoistiska jävla puckon!

men men, efter ett par timmar kom vi till slut iväg till flygplatsen och det blev en rejäl high five när vi såg planet lyfta vid åtta.. en timma senare kom det här sms:et av min älskade DM "Hej.Ville bara informera om att malmö flyget lyfte 07.56. Vissa gäster mindre nöjda än andra =) Stort tack för all hjälp under flygförseningen. Ni är grymma!! Kram J" Känns som att man har gjort något bra i alla fall.

sedan så var det bara dags att åka hem, byta om och åka till mitt välkomstmöte. hur det gick behöver vi inte prata om. dom goda nyheterna kom igen när jag kom tillbaka till kontoret då DM berättade att jag inte behövde köra min utflykt som jag hade. När han sedan kl 16 på eftermiddagen sa att jag fick gå hem så bestämde jag mig för att jag har världens bästa chef! men samtidigt hade jag så dåligt samvete för att jenny var tvungen att jobba (bokningsansvarig) så jag stannade en timma till för att det inte skulle se för dåligt ut..

väl hemma efter mitt 13 timmars pass så slocknade jag direkt. troode jag hade ställt kl på en halvtimma men det hade jag helt misslyckats med. vaknade sedan kl 20 av att nån arab hade ringt fel. förresten så hatar jag araber som ringer fel för ingen kan engelska och ringer typ tre gånger innan dom fattar att dom har ringt fel.

men men, det var min dag i alla fall.. och fort har den gått också :)

jag ger upp

okej, jag ger upp. jag kan inte vara positiv allt känns bara skit just nu, men tre speciella saker gör det ännu värre:

1. alla mina säsonger av buffy är borta!!! jag kan gråta.. var helt säker på att jag hade lämnat dom här men jag kan inte hitta dom någonstans. fattar inte. jag har heller inget minne av att jag har packat upp dom hemma och mamma hittar dom inte heller (var tvungen att ringa och fråga).. det var buffy som jag tänkte underhålla mig med under dom här två månaderna. vad ska jag nu göra?? fan fan fan, vart kan dom vara???

2. flygförsening och lottdragning om vilka som ska köra gästerna till flygplatsen någon gång inatt (typ mellan 2-4). ida och jenny. förstås.. kunde jag inte ens fått en lugn start när jag började jobba!? möta 189 asförbannade gäster är inget jag ser fram emot.

3. tess åker hem om en vecka och jag kommer få bo ensam. tyckte först att det skulle bli skönt men jag känner mig redan förjävligt jävla ensam..


fast buffy gör mig mest ledsen just nu.. och så saknar jag sverige.. två månader, två månader.. man kan ju försöka intala sig själv att det kommer gå fort.

tillbaka

jaha, då var man tillbaka i arablandet igen efter två underbara veckor i sveriget! kan nog inte förklara hur skönt det har varit, men bästa på mycket mycket länge. tack alla fina människor där hemma som gjorde att det blev värt att lägga ut dom där extra tusenlapparna.. det mest störande är ju att jag har fått veta att två av mina kollegor har fått sina tillstånd nu, och det gör mig så förbannad för att om dom inte hade fått tillstånden så skulle solresor stått för deras resor hem, men nu gällde ju inte det för att jag "bara" skulle hem på semester.. fan.. men nu ska jag försöka tänka positivt, som malin och jessica. om två månader är jag hemma i vackra sverige!

den största nyheten här nere är att vår kattunge (sfinxen) inte bor hos oss längre. anledningen till det är att sherif (en som jobbar för vår agent) är tydligen en riktigt djurvän, och han hade hört talas om vår lilla kattunge och ville ta med honom hem. det hade han tydligen fått. det var bara det att sfinxen trivdes inte hos sheriffen så han rymde och är nu helt borta.. MEN, jag är nästan säker på att jag såg honom idag på soptippen på väg hem från kontoret. han var dock jätteskitig så jag vågade inte ta upp honom. stackars kissen. vi får hoppas på att han hittar hem nån dag. mamma blir nog glad i alla fall, för hon lurade i mig att han säkert både hade skabb och rabies.


äntligen hemma

nu blir det melodifestivalen och sova..


hata

hata hata hata egypten och deras jävla regler.

roligt och tråkigt

hemma igen efter en lång och rolig dag i kairo med teamet. startade dagen vid 4 på morgonen och började köra upp mot kairo. sju timmar senare var vi framme vid ett nöjesfält, med karuseller och allt annat. vi blev uttittade som fan där uppe, då vi var nio blonda (eller ljusa i alla fall) tjejer och en kille. folk ville ta kort på oss, och efter ett tag så kom tio arabiska killar och ville ta kort tillsammans med johannes. det var kul..
efter några timmar där så åkte vi till city star, där det var shopping som gällde. eftersom min tanke är att komma hem till sverige imorgon så följde jag bara efter lotta som storhandlade kläder och smycken.
dagen avslutades med en middag och sedan hemfärd mot hurghada. kom hem runt fem på morgonen.. lååång dag.

en inte lika rolig sak är att det ser väldigt väldigt mörkt ut för min del med att komma hem imorgon. av någon anledning så fick jag inte mitt tillstånd beviljat. fan fan fan, vad jag hatar det här landet. för er som inte vet så måste man alltså få ett tillstånd för att flyga charter-flyg ut ifrån landet om man har varit här mer än tre månader. anledningen till det är att man inte vill konkurrera ut sina egna reguljär-flyg. helt sjukt.. så man måste ha en bra anledning till att flyga charter ut, så därför ändrade vi min biljett så att det såg ut som att jag inte hade betalat något för den. det är ju fan en bra anledning till att inte flyga reguljärt, gratis flyg liksom. men det hjälpte tydligen inte.
vi ska i alla fall göra ett sista försök imorgon förmiddag, då vi ska träffa en "viktig" person på flygplatsen för att försöka övertala honom om att jag ska få få följa med. om inte, så kommer jag gråta tills jag blir så sjuk så att jag måste läggas in på sjukhus så att dom måste skicka hem mig..
blir så arg och ledsen, för jag vill verkligen hem till sverige. och om jag inte får det så har jag också slängt ut 4000 kronor.. usch, nu börjar jag gråta igen. vill inte vara kvar här. piss-land..

vart fan tog solen vägen??

precis innan jag skulle gå över till eva för att hämta henne och dra till stranden så ringer hon:"ida, har du sett vädret?? vi kan inte åka nu". efter att ha varit här i egypten i fem månader så tar man för givet att det är sol ute så jag hade självklart inte tittat ut genom fönstret. fan fan fan, storm och grå himmel. det är inte sant, varför idag när jag är ledig och måste bättra på min bränna?? hora, som johannes skulle ha sagt.

annars är det planerad hemgång på fredag. har fortfarande inte fått mitt tillstånd så jag kan lämna landet än, men enligt isac så ska jag inte oroa mig. det har han iofs sagt i tre veckor nu så. hm.. men snälla snälla gud, om du har lite hopp kvar för mig så hjälp isac att fixa tillståndet..

bara en dag jobb kvar nu förresten, för på torsdag är det teamdag. det ska bli en övverraskning vart vi ska men jag hade en liten fågel som viskade i mitt öra. fast nu kan jag inte skriva vart vi ska med risk föratt nån annan i teamet läser. men kul ska det bli..

jaha, vad ska jag göra nu då? kanske lägga upp lite bilder? se en film? sova? läsa? gå och köpa frukost?