tv-program

vi hade en uppgift idag, en.. att betala hyran.. det sket sig, glømde kontonumret hemma.. nu måste vi åka in till stan imorgon igen, jobbigt.. och dyrt..

inatt satt jag uppe och kollade på prison break hela natten, kunde inte sluta.. eller mest var det før att jag råkade slumra till ett par timmar på dan igår så jag kunde inte sova førræn halv sju imorse.. men prison break ær bra, o.c ær bra.. jag ælskar tv-program.. men det ær mitt sætt att koppla av.. dessutom har jag sett att dom visar ugly betty, bones, c.s.i och o.c på norskt tv .. yaaay..

på fredag kommer daniel och hælsar på, blir nog førsta utgången i oslo då.. och næsta helg kanske mattias och alec kommer, det ska bli kul.. om jag inte jobbar..


malin, kortet ær på væg!

o.c

Vi kom nyss fram till att vi inte alls har sett hela sæsongen av o.c.. Fan, nu måste vi ju køpa resten..

Helgen

Familjen var hær och hælsade på i helgen.. Kul, men samtidigt blir det så jobbigt nær dom ska åka.. Jag har blivit så tøntigt mammig på ældre dagar.. Nær jag var yngre trodde jag verkligen att jag kunde klara mig sjælv, har kommit på att det kan jag inte. Jag behøver min familj och vill alltid ha dom i nærheten.. Kommer jag klara att flytta bort och plugga i flera år? Oh, vad løjlig jag ær..

Vi drog i alla fall till IKEA och køpte lite bord och annat som vi behøvde.. Skønt att inte behøva sitta i sængen eller på golvet och æta.. Nær vi kom hem vid åtta kom vi på att vi behøvde en skruvmejsel før att sætta ihop bordet så jag och pappa drog ivæg før att køpa en.. Efter att ha åkt runt i øver en timma utan att hitta någon kom han på att det kanske fanns en till reservdæcket.. Och sjælvklart låg det en dær.. Jag var inte lite førbannad.. Eller jag var inte så førbannad, før det var skønt att få upp bordet, men ændå..

Efter att familjen hade dragit så satte jag och Em på tv:n.. ÆNTLIGEN! Tænkte bara se ett avsnitt att førsta sæsongen av o.c men det blev till slut att vi såg hela.. Hade aldrig sett førsta sæsongen førut och jag fattar inte att jag var så "emot" det.. Till och med Em tyckte det var bra.. Och jag ær kær i Ryan..

Och tack før alla gratulationer igår (tror att en del gick på mitt hot)..

mcd

Det kanske finns en Gud trots allt, funderar på att bli relle.. Att jobba på mcd kanske inte ær så glammigt, men va fan.. Det ær pengar (ganska bra också) och en bra erfarenhet....

12 minus!

Inte konstigt att det ær så kallt.. Var tvungen att kolla på aftonbladet hur kallt det var.. 12 minusgrader, 12!! Mamma måste verkligen ta med sig mina långkalsonger..

Grattiskort

Jag børjar bli trøtt på vintern nu.. Det ær kallt kallt kallt.. Och halt..

Intervjun på mcd gick okej, eller jag vet inte.. Ska få besked idag och jag vågar verkligen inte hoppas på nåt.. Men snælla gud, gør mig lycklig!


Tænkte sno idèn från Malin, før jag vill också ha massa grattiskort (det ær okej att skicka presenter också).. Min adress ær :

Ida Petersson
Hauketoveien 16A
Leienhet 407
1266 Oslo
Norge (eller Norway før Malin och Jess då)

Førresten fyller jag på søndag.. Jag godkænner er om jag får korten senast måndag, men jag tænker sæga upp kontakten på størt om ni inte skickar nåt alls..

Legoland

Em berættade førresten idag att nær hon var på Legoland så skulle hon køra dom dær små bilarna som man får køra med på en bana med rondeller, rødljus och allt (sjælv så kænde jag mig jættevuxen nær jag kørde den, man fick ju till och med kørkort).. Innan man børjade køra så var man tvungen att ræcka upp høger hand før att dom skulle veta att man kunde høger och vænster.. Och Em ræckte upp fel hand så hennes bror fick sæga till henne.. Hahaha.. Dessutom så visste hon inte vart bromsarna satt.. Lite typiskt Em.. Skulle verkligen velat vara dær..

Kom fram till att jag vill åka dit snart igen (kanske inte før att køra bilarna).. Det kanske ær lite tøntigt om man inte har barn men då kom Em på idèn att man kan ta med sig en dejt dit.. Så om nu någon har tænkt att bjuda mig på dejt så vill jag till Legoland!

spindelharpan

Jag sa till slut nej till jobbet och nu væntar jag på att mcd ska ringa.. Undrar bara vad som skulle hænda om han ångrade sig.. Då får jag børja om igen, jobbigt..

Em och jag har blivit riktigt duktiga på att spela spindelharpan nu, vi ær uppe på fyra færger.. Em har klarat den en gång.. Så om det ær någon som undrar vad vi har før oss på kvællarna så har ni svaret..



Allt ær så tråååkigt.. Jag dør...

Jævla ovæder..

Villet jævla øvæder.. Jag och Em skulle ta en trip på stan før att checka læget.. Det gick ju bra, hm.. Nu får vi åka hem och hæcka i vår leienhet istællet. Trååkigt! Kan inte mamma komma med min tv nu?


Vet inte om jag ska strunta i jobbet som jag fick. Killen från Mcd skrev idag att han skulle ringa på måndag angående ny tid. Dessutom så skrev han att han gillade min ansøkan med en smiley efter. Jag tar det som ett tecken på att han gillar mig.. Fast det kænns dumt att sæga nej till ett jobb om jag nu inte skulle få det andra. Iofs kænns det inte helt omøjligt att fixa ett nytt, men ændå.. Fan fan fan.. Skillnaden med att knacka dørr i Oslo och i Brisbane ær ju att i Brisbane var det alltid varmt och det regnade typ aldrig. Ska jag omkring i snøovæder hær?? Kaaaallt! Oh, jag vet verkligen inte hur jag ska gøra.. Något førslag??

I væntan på Emma

Alla bloggar ær ju iofs næstan likadana, men jag tænker gøra dom ændå (æven fast jag sækert redan har svarat på minst 10 av frågorna innan).. Speciellet eftersom jag ændå måste vænta på Em..


Höger- eller vänsterhänt?
Högerhänt
Humör just nu? Bara bra, ær lite nervøs før måndagen bara
Favoritgodis? Choklad, choklad, choklad och persikor
Är det nåt du absolut inte äter? Blodpudding, wokat..
Kläder just nu? gympaskor, svarta jeans, brun trøja.. typ..
Musik just nu? The Verve - Bitter Sweet Symphony
Vad sa du senast? "Ja, man kan væl skriva om annat också" till Em
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då? Om jag var rik 1700-talet, annars skulle det vara lite kul att stå bredvid Jesus på korset..
Sommarplaner? Jobba, resa och flytta till Malmø..
Fisk eller badkruka? Badkruka
Saft eller alkohol? Alkohol, gillar inte saft.. Speciellt inte stark..
Hur många kuddar sover du med? Nu har jag två, annars brukar jag ha tre..
Favoritväder? Soligt och varmt.. Så ska jag ligga i en solstol bredvid poolen med en paraplydrink..
Om du var fast på en öde ö, tre saker att ta med? nåt verk man får el av (vad det nu heter), tv och dvd (och alla Kungsvideos filmer).. Det duger før mig.. Eller kanske en telefon med internet också.. Men i så fall tar jag med mig en tv med inbyggd dvd..
Spelar du nåt instrument? nope, men jag ska læra mig før jag och Em ska starta band..
Morgon- eller nattmänniska? Natt, førutom igår då vi gjorde en Sandra.. haha
Sparare eller slösare? Sløsare, men ska førsøka bli en sparare nu..
Vem är viktigast för dig? Min familj, mina vænner..
Tror på liv på andra planeter? Varfør inte?
Har du några homosexuella vänner? Japp..
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid? Klart, om man hittar den rætta
Hur många barn vill du ha när du blir stor? 2 eller 3
Bio eller promenad? Bio, fast jag har blivit lite mer hurtig faktiskt..
Är du kittlig? Mm
Snarkar du? Nej, sæger Em
Stjärntecken? Vattuman
Äckligaste insekten? Myror
Det här är jag bra på? Jag ær lite halvbra på flera saker..
Bästa bok:
Ondskan
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Flyga.. Eller jag vill kunna gøra allt som Superman kan..
Vad vill du jobba som? Pass..
Chips, morötter eller godis? Godis
Pizza eller hamburgare? Kebab
Skriver du dagbok? Ibland..
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Mm
Stökigt eller välstädat? Støkigt, fast inte smutsigt
Gungar du på stolen? Nej
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Mm
Vilken hand håller du gaffeln i? Alltid høger, mamma førsøkte læra mig det rætta sættet nær jag var liten men gav upp sen.. Jag missar  munnen med vænster hand..
Hur många syskon har du? En syster
Är du rädd för blod? Nej
Saltar du på maten? Ofta
Gillar du att sjunga? Ja, fast jag sjunger falskt som attan..
Anser du att du är stark? Nope..
Brukar du sola? Nej, men jag borde
Vad gör du om du får hicka? Fortsætter tills det går øver..
Använder du knark? Nope..
Kaffe, te eller inget? Te
Vad längtar du mest efter just nu? Familjen, vænnerna, tv och dvd.. Och att ha internet på min dator.. Och min sæng.. Jag længtar efter Norrkøping!



Jag och Ema ska førresten dricka lite alkohol ikvæll, jag tycker att jag ær værd det..

Vart ær Jessicas blogg?? Botta..

Nu har æven min kæraste kusin Sandra fixat en blogg.. Hon finns lænkad så det ær bara att titta in.. Fick føresten ett mail av Jessica tidigare idag om att vi kunde gå in på hennes nya blogg. Saken ær bara den att hon glømde skriva vilken adress det var (typiskt Jessica).. Jag och Sandra har førsøkt med alla møjliga adresser utan att lyckas hitta henne, vi har till och med googlat henne (eller Sandra, men ændå).. Så om du læser det hær Jessica.. Vad har du før adress på bloggen??

 Killen från mcd har inte svarat på om jag kunde byta tid.. Det bæsta skulle vara om jag kunde gå dit på måndag førmiddag och sen få jobbet direkt (sækert).. Och då kan jag ju strunta i att gå till det andra jobbet.. Kan inte han dær uppe vara lite snæll.. Jag tycker att jag ber ganska ofta, snart måste det vara min tur att ha lite flyt.. Har man inte tur med kærleken så måste man væl ha tur i nåt?! Eller hur fungerar det?

jobb

Klart att man skulle vara som minst førberedd nær man kom på den mest seriøsa arbetsintervjun någonsin.. På något sætt lyckades jag i alla fall charma honom så nu børjar jag jobba på måndag, som dørr till dørr-førsæljare.. igeeeen! Jag lovade mig sjælv att sista gången var i au men nu står man hær.. Jag hade bestæmt att ta førsta som jag fick så nu ær det som det ær..

Klart att jag hade fått ett mail från mcd nær jag kom tillbaka, dom ville att jag skulle komma på intervju næsta vecka! Jag vill jobba på mcd! Ska bara ændra tid och sen gå på den. Førhoppningsvis kan jag børja dær om någon månad eller så... Snælla!!


førresten

annars har vi det førresten bra, har några jobb på gång nu.. målet ær att ha det fixat till næsta helg i alla fall..

førresten har vi det så vidrigt i vår lægenhet/rum nu.. det kanske ær nån som inte har hørt att vi fick sætta igång att storstæda hela lægneheten direkt nær vi kom før att killen innan inte hade stædat ordentligt.. det var ju okej førutom att vi inte hade något att rengøra golvet med.. nu ær det så smutsigt att det knappt går att gå med strumpor ens, utan måste ha skor på sig.. måste komma ihåg att køpa en sopkvast på clas ohlsson innan vi åker hem.. och golvmopp (om det ær før dyrt så måste vi handskura hela golvet)

sis, om du har tænkt att komma hit før att shoppa så ær det inte så mycket att ha.. inte før att jag har varit inne i någon klædaffær æn, men jag antar att det ær dyrt.. men mest før att det finns exakt samma affærer hær som i nkpg.. kappahl, hm, lindex, expert (inte før att du kanske ska køpa nåt dær, men ændå), din sko, wedins mm mm.. fast det kanske finns några bra om man letar lite.. det ska jag gøra nær jag fårr jobb!

Ha de..

Lekar

Tips på saker man kan sysselsætta sig med om man har tråkigt (och varken har tv eller internet):

-måla teckningar før att fylla en vit och tråkig vægg
- lægga patiens, antingen med kortlek eller på datorn
-læsa bok
-skriva dagbok
-skriva brev
-leka a-ø, då man væljer ett æmne (typ stæder i sverige) och ska skriva ner en stad på varje bokstav..
-en lek dær man ska komma på  svenska kændisar (t.ex) och så ska den andra komma på en annan som børjar på bokstaven som den førsta hade først i sitt efternamn.. Nu blev det helkrångligt men typ.. Alexander Skarsgård-Samuel Frøler-Fredrik Ljungberg.. Ja, ni fattar..

Snart har vi ingen fantasi kvar.. Tur att mamsen och sis kommer næsta helg med tv och dvd..  

...

førresten så læmnade becca och simon en stor luftmadrass hos oss så om det ær någon som har vægarna førbi så ær det bara att titta in! det ær lite tomt..

om jag bara får mitt norska personnummer snart så ska jag fixa ett telefonkort som man ringer før 99 øre till sverige.. det blir bra..



framme

jaha, då var vi framme då.. lægenheten ær væl inget vidare och vi har redan børjat prata om att måla om.. annars ær allt bra.. har varit och fikat med en tjej (nån som emmas mamma har fixat), hon har berættat lite saker som man ska tænka på..

imorgon ska vi fixa skattekort, sen ær det bara att børja søka arbete..

Hejdå Sverige

Hur ska vi få med allt i bilen imorgon? Det kommer aaaaldrig att gå..

Nu ska jag försöka sova.. Sista natten hemma, känns lite sorgligt faktiskt.

Avsked..

Det känns som att det var mindre än en månad sen jag hade mina förra "avskedsträffar".. Tiden går fort.. Igår var jag uppe på träningen och sa hejdå, inte för att jag känner igen så många men några finns det allt kvar.. Men fan, så sugen jag blev på att börja spela fotboll igen.. Om jag inte får något jobb i Oslo så åker jag raka vägen hem till Norrköping och skriver proffskontrakt med Eneby BK!

Men det är ju inte alls lika många att ta farväl av den här gången.. Lunch med Pinglan idag, tacos med Mattias och Alec ikväll, fika hos farmor och farfar imorgon (klarade av mormor igår), stan med Sandra.. Eftersom Sis ska ut så får väl vi säga hejdå under vår städning (min sista, yaaay) och mamma och pappa får dras med mig imorgon kväll.. När fan ska jag hinna packa?


Träningvärk

Vaknade med värsta träningsvärken.. Jag har (nästan) tagit tag i mitt liv, så istället för att ta bilen ner till Maxi så gick jag.. Sen upp till Supermarket och hem.. Det blev nog en runda på en mil typ (eller jag har egentligen ingen aning men det låter bra).. Råkade klä på mig som om det vore 15 minusgrader ute så jag var tvungen att svänga förbi Mattias för ett glas vatten..


Klart att lägenheten skulle vara omöblerad också, blev liksom lite mer att tänka på.. Smörkniv, kastrull, disktrasor, toaborste mm mm.. Undrar hur det kommer gå att sova på en tältsäng i ett halvår!? Kan ju ställa mig i massagekö redan nu..

Oslo..

Oslo, på lördag.. Äntligen! 22 kvm, Ida och Em..


En sjukling i Stockholm

Det är inget roligt att vara sjuk.. Jag tänker alltid när jag är frisk att det är skönt att vara sjuk, för då slipper man göra alla jobbiga saker.. Men det är fan inget kul.. Mina ögon rinner hela tiden, så jag kan knappt se på tv, kantyp inte läsa och absolut inte köra bil (försökte bort till apoteket). Fan, vad synd det är om mig!

Igår drog jag, mamma och sis en sväng till Estockholmo.. Det var trevligt.. Mamma förbjöd mig att köpa annat än kläder (typ skivor, filmer och böcker) och det slutade med att jag köpte mer kläder än vad jag har köpt under hela hösten..

Nu ska jag ringa och väcka Em.. Ciao..