ledig

hittills har jag använt min lediga dag till att sova (underbart), tvätta, prata med fatima, dansa runt till 90-talsmusik och titta på johnny english. den får mig alltid på bra humör så den började jag självklart med imorse.. så nu mår jag lite bättre.. nu ska jag sätta på lite städmusik och ta tag i städandet. sen kommer jenny vid fyra med en tvätt. då tänkte jag följa med henne till kontoret och hoppas att nån där kan komma på nåt kul att göra. känner att jag måste komma ut lite idag..

har förresten glömt att berätta roligaste nyheten. em slem kommer hit om lite mer än en vecka, ska bli så jävla kul!

nej, städa var det ja

usch

lång och stressig dag på jobbet, allmänt deppig, tittar på bilder från vännernas juldag, tvätt som måste tvättas, lägenhet som måste städas, ingen therese, myggbett på hela benen, elins sista dag.. och till råga på allt en störande jävla fluga!


nu vill jag hem


Kairo

Nu är det ju så att jag har hunnit med två resor till Kairo under dom senaste veckorna. Mycket trevligt.. Första gången var vår utflykt till pyramiderna och egyptiska museet. Tyvärr fick man inte ta med sig kameran in på museet men jag har i alla fall sett Tutankhamouns dödsmask och även kistan som han låg i (110 kilo rent guld). Det ni! Veckan efter åkte jag, Jenny och Ramy upp på en shoppingrunda..

Äntligen framme
Jag och Tess framför Cheops(?) pyramid
Två kamelridande poliser fanns på plats
Jag och jobbig man
Sfinxen och en pyramid
Jenny och Ramy i bussen på väg till Kairo.. 02.00, pigga och glada
Ramy fixar taxi åt oss
På väg till shoppingen hann vi åka förbi ett jättefattigt område...
... och en blomkålsbil...
... och även lite trafikkaos såklart
Äntligen framme på City Stars oh vi sprang ju förstås direkt till H&M där det blev en del shopping. Sammanlagt spenderade vi 10 timmar på shoppingcentret
Sen var det dag för flygresa hem igen..


Roligaste skylten (förutom den med pingvinvarning på NZ)

uppdatering hurghada

jaha, då var man här igen med dålig uppdatering..

vad som har hänt och vad som kommer att hända är att:

- jag och tess har köpt köksutrustning nu så vi kan börja laga mat hemma istället. igår åt vi pasta med köttfärssås och för första gången i mitt liv så tyckte jag att det var godare än t.ex. pizza

- just nu pågår en fest här för alla muslimer (=90 % av befolkningen) som går ut på att man ska slakta ett djur. sen ska man dela det i tre delar. en del till dig själv, en till släkt och vänner och den sista till fattiga människor. så imorse när jag skulle åka till hotellet så slaktade dom en kossa mitt på öppen gata, vilket var ganska äckligt. och när jag gick hem från kontoret nyss så var det massa blodpölar längs gatorna. vilket också var ganska äckligt.

- jag har precis fått reda på att jag ska bli bjuden på bröllop. mitt första bröllop som dessutom kommer att bli egyptiskt. ska bli mycket spännande.

- på onsdag ska jag upp till kairo och studda vår utflykt. ska bli himla skoj att äntligen få se pyramiderna.

- och nästa tisdag ska jag och jenny upp till kairo och shoppa på h&m. det känns lite som när man var 15 och skulle till ullared. ungefär den glädjen.

- ibland blir jag så trött på mitt jobb. idag hade jag en tant som blev typ skitsur för att jag inte visste någon bra frisör som kunde permanenta hennes hår. va fan, varken jag eller nån annan här nere har väl permanentat sig här. jag kan väl inte rekommendera nåt som ingen har provat?? och vem fan vill permanenta sig i egypten? hon har ju haft hela året på sig och så "MÅSTE" hon göra det på semestern!? pucko.. efter att den tanten hade gått så kom det fram en yngre tjej som sa att hon respekterade mitt jobb mer och mer för varje dag som går. tack unga dam..

- på tal om att jag är trött på jobbet så kommer jag nog hem nån gång i slutet av februari på semester. ska försöka få två veckor och jag vill vara hemma över 3 mars (pappas födelsedag). ska prata med min kära dm om det..

nu ska jag se lite på buffy, alternativt läsa lite innan jag går och lägger mig för jag är LEEEEEDIG imorgon. fan så skönt!