blogg

jag får nog börja ge upp den här tanken på att blogga.. finns varken tid eller ork..

men en liten sammanfattning orkar jag med..

jobb jobb jobb. det har blivit lite samma sak som när man gick på gymnasiet så tyckte man att man hade jättemycket plugg men sen så märkte när man började på universitetet att det inte alls hade varit mycket.. malta var semester om man jämför med det här. idag gick vi hem vid halv sju, tidigast hittills tror jag. blää

men det blir bättre, kommer in i det mer och mer. idag hade jag t.ex. min första utflykt för singelföräldrar med barn. mucho trevligt. mamman läste, barnen lekte och jag spelade fotboll men lokalguiden.. sen ringde världens bästa fatima också, alltid lika kul.

i lördags var det white sensation på en klubb här. alla var fulla och klädda i vitt. i söndags firade vi mohis 30-årsdag ute i öknen och i måndags hade vi cruiseparty för elin som kom tillbaka efter tre veckor på nilen. ska lägga upp bilder på det  är tanken.. snart

nu ska jag göra i ordning mig. ikväll blir det middag på hard rock och sen förhoppningsvis vattenpipa-rökning. 

hata lördagar

hata hata hata lördagar..

07.30 väckning
09.00 välkomstmöte
10.45 iväg till nästa välkomstmöte (försenad som vanligt),
11.00 välkomstmöte
14.00 tillbaka på kontoret (efterarbete)
14.30 iväg för upphämtning till stadsutflykt
20.30 tillbaka på kontoret (efterarbete)
21.30 middag med tess

och nu har jag så stora välkomstmöten så att jag måste prata i mikrofon.. herre herre herregud vad jag hatar det.. 120 pers som bara sitter och tittar på en (kanske borde lägga ner mina planer på att bli skådis).

nu är det läggdags


jobbiga chaufförer

snart två veckor med gäster avklarade. tiden går fort här nere vilket känns skönt eftersom jag har haft lite "säga upp mig-känsla" dom senaste veckorna.. känns som jag går runt och gör det jag ska men inte mer. det är liksom inte kul. det är inte så att jag avskyr det men.. jag vet inte. vi får se hur det blir. idag har jag typ lovat tess att jag inte får säga upp mig före början av december så jag kommer som tidigast hem i början på januari..

att folk kan vara så förbannat jobbiga, jag förstår inte hut dom orkar fortsätta prata med oss även fast vi ignorerar dom. t.ex. så har vi privatchaufförer som kör runt med oss till hotellen. och varje gång man får en ny så får man den obligatoriska frågan om man är gift. eftersom jag inte har någon ring på fingret så kan jag ju liksom inte ljuga. så när man svarar så får man massa konstiga frågor.. "varför inte det?", "har du inget hjärta eller?".. då brukar jag ljuga och säga att jag har pojkvän i sverige. en del accepterar det medan andra frågar om jag inte behöver en egyptisk pojkvän också.. eller som en chaufför sa "i love you. sky. wife" VAAAAA? prata engelska för helvete eller håll käften.
 usch, äckliga jävla gubbar. i fortsättningen ska jag sätta mig i baksätet och låtsas sova hela vägen..

senaste tiden

jaha, då ska man försöka sammanfatta dom senaste två veckorna här nere..

det började med att vi åkte ner till luxor, som är en bussresa på ca fyra timmar, för att åka på en veckas kryssning på nilen. vi trodde att vi skulle få bo på den femstjärniga båten som vi har för våra gäster, men sån tur hade vi förstås inte. blev istället nån sunkig mellanklassbåt. vi blev tilldelade våra rum som vi delade två och två. som tur var så var tre av hytterna sviter och jag hade förstås turen att få en av dom.. yay.
under den veckan besökte vi ca åtta tempel som vi försökte lära oss allt om, vilket var ganska omöjligt eftersom vi hade en totalt värdelös lokalguide. hon trodde liksom att vi kunde massa om egypten och pratade om gudar och deras barn och kusiner och allt var det var.. sen frågade hon oss hela tiden typ "ida, vem var den här guden?", och så pekade hon på nån figur i templet.. jag kunde ju förstås aldrig det hon frågade om och försökte då få hjälp av mina kära kollegor som stod och tittade åt ett annat håll och låtsades som att dom aldrig hade hört frågan. sen blev hon arg på mig/oss och sa att vi måste kunna allt det här.. men din jävla idiot, du har studerat egyptens historia i fyra år och jag har varit här en vecka, vad fan tror du?? i alla fall var det en jättemysig vecka, även om man längtade efter sitt egna rum coh en dusch som man faktiskt kunde andas i..

när vi kom tillbaka till hurghada så började förberedelserna för den första ankomsten. pärmar som ska göras, välkomstmöten som ska kunnas, utflykter som ska pluggas in.. det var några panikdagar där men jag tror att det gick ganska bra. eftersom jag nu är eden lifestyle-guide så betyder det att jag bara har ansvar för två hotell. den här veckan har det varit ganska lugnt men nästa vecka ska jag ha 67 rum på ena hotellet och 30 på det andra vilket btyder att jag har ansvar för typ 160 gäster.. ena välkomstmötet kommer alltså vara för över 130 st gäster. nervöst som fan då jag som mest har haft typ 50 st.. ska man ha mikrofon för det eller kan man prata så att 160 gäster hör? hm, måste kollas upp..


igår hade jag min första lediga dag på tre veckor. sov till elva, tittade på buffy till ett, sov till tre, tittade på buffy och internetade till åtta, middag, internet, tess kom hem från kairo, prata igenom dagen-snack, sova.. känns som jag kan sova hur mycket som helst här nere.. ett par veckors semester vore inte helt fel..


gonatt


snart

ledsen att jag är så dålig på att uppdatera, men jag har varit iväg på kryssning och nu har vi förberett för den första ankomsten som var idag.. gick väl okej, men imorgon har jag mina första välkomstmöten och ska även köra en stadsutflykt i hurghada.. så ikväll blir det massa plugg.

på tisdag har jag min första lediga dag och då lovar jag att uppdatera mer plus lägga in bilder

hoppas ni får en bra helg